Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/curalisc/public_html/nieuws/templates/CuralisBVdefault/index.php on line 20
Curalis Nieuws
Omgeving
Het kan zijn dat uw hond of kat opnieuw besmet is met vlooien. Dit kan in uw eigen huis gebeurd zijn doordat poppen (vroege levensfase van de vlo) door geen enkel middel te bestrijden zijn en hierdoor dus lang kunnen overleven in uw huis. Zie links in de afbeelding. Het kan ook zijn dat een ander dier uw dier heeft besmet. Dit kunnen onbehandelde honden en katten zijn, maar ook egels en konijnen. De besmetting kan ook hebben plaatsgevonden op bijvoorbeeld een hondenuitlaatplaats of een plek waar de kat graag komt.

Producteigenschappen
Een goed vlooienbestrijdingsmiddel doodt op de hond of de kat aanwezige vlooien binnen één dag. U kunt dus kort na de behandeling nog vlooien aantreffen die niet dood zijn. Als u na twee dagen vlooien aantreft, dan is uw huisdier opnieuw besmet.
Let op, er zijn veel verschillende vlooienbestrijdingsmiddelen op de markt zijn. De werkzaamheid van deze middelen is niet allemaal gelijk, velen werken niet optimaal. Voor goede vlooienbestrijdingsmiddelen kunt u bij ons terecht.
Frequent wassen of zwemmen na behandeling vermindert de werkingsduur. Daarom is het raadzaam om een dier dat regelmatig zwemt of gewassen wordt maandelijks te behandelen.

Behandelwijze en –frequentie
Het is belangrijk het door ons geadviseerde toedieningsinterval aan te houden zodat het dier op tijd behandeld wordt. Wanneer er meer katten en/of honden in uw huis wonen, dient u deze allemaal tegelijk te behandelen. Het is van belang naast de dieren ook de omgeving te behandelen. Denk daarbij aan het tapijt, kleden, bank, bed, honden- en kattenmanden en zelfs de bekleding van uw auto wanneer uw huisdier vaak meereist.
Daarnaast speelt een juiste toedieningswijze een rol om het gewenste effect te behalen. Graag geven wij een demonstratie hoe u het vlooienbestrijdingsmiddel dient te gebruiken. Een pipet kan verkeerd gebruikt worden, voorbeelden hiervan zijn: inmasseren op de plek van toediening, op een natte vacht aanbrengen, op de haren druppelen in plaats van op de huid, één pipet verdelen over meer dieren, dezelfde pipet dosering gebruiken voor dieren van verschillende grootte of de pipet niet volledig ledigen.

Bron: Virbac Animal Health