Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/curalisc/public_html/nieuws/templates/CuralisBVdefault/index.php on line 20
Curalis NieuwsOp het vliegveld Schiphol bevindt zich een dierenhotel. In dit hotel verblijven dieren die op reis gaan, een doorreis maken of die een reis hebben gemaakt. In het hotel worden de dieren verzorgd door daarvoor opgeleide verzorgers. Het dier wordt tijdens het verblijf in het hotel gehuisvest in ruime kennels. Uiteraard worden de dieren gevoerd en hebben onbeperkt de beschikking tot water. Een unieke dienst van het dierenhotel op Schiphol is dat de verzorgers de honden uitlaten.

Na een verblijf in het dierenhotel gaat uw huisdier het vliegtuig in. Hiervoor zijn speciale kennels ontworpen, zogenaamde Sky-kennels. U kunt zo’n kennel aanschaffen via een gespecialiseerde vrachtagent of bij de grotere dierenspeciaalzaken. Belangrijk is dat de kennel de juiste grootte heeft. Uw hond of kat moet in de kennel goed kunnen staan, zitten, liggen en zich omdraaien. De kennel mag voor de veiligheid van het dier ook weer niet te ruim zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bijvoorbeeld de Customer Service van KLM Cargo via het volgende e-mail adres: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Zoals bovenstaand staat aangegeven is het belangrijk dat het dier zich op z’n gemak voelt tijdens de reis. U kunt de reis voor uw dier aangenamer maken door uw dier alvast te laten wennen aan de kennel. Zo kunt u bijvoorbeeld uw dier eten geven in de kennel. Uw dier is dan gewend aan de directe omgeving en zal hierdoor minder stress vertonen.

Let op, geef uw dier voor de reis geen kalmerende middelen. Gevolg hiervan kan zijn dat uw dier een lage bloeddruk krijgt of afkoelt. Dit kan tijdens de vlucht (levens)gevaarlijk zijn. Wanneer een dier verdoofd wordt aangeleverd, mag de vliegmaatschappij het dier weigeren mee te nemen.