Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/curalisc/public_html/nieuws/templates/CuralisBVdefault/index.php on line 20
Curalis Nieuws
Wat kun je doen tegen wagenziekte?
Allereerst groeien de meeste jonge honden over wagenziekte heen. Het is belangrijk om te zorgen dat de pup de auto niet gaat associëren met vervelende gebeurtenissen. De hond wordt dan heel angstig voor de auto. Het kan zijn dat de hond dan al voordat hij in de auto zit gaat braken van angst.

Er bestaan net zoals voor mensen pilletjes tegen wagenziekte. Bij honden heeft wagenziekte echter vaker te maken met de angst van de hond voor de auto dan dat hij daadwerkelijk misselijk is. Is uw hond angstig voor de auto? Dan dient u ervoor te zorgen dat de hond het autorijden weer leuk gaat vinden. Dit kunt u doen door korte stukjes te rijden te beginnen met 100m en de hond vervolgens te belonen. U kunt de hond belonen door hem eten te geven of een lange wandeling met hem te maken. De ritjes in de auto kunt u voorzichtig steeds langer maken.

Mocht het niet lukken om uw hond op deze manier van zijn wagenziekte af te helpen, dan is het verstandig om een gedragdeskundige te raadplegen. Voor advies hierover kunt u bij ons langs komen of bellen.