Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/curalisc/public_html/nieuws/templates/CuralisBVdefault/index.php on line 20
Curalis Nieuws


Het gevaar van teken schuilt niet in het op de hond aanwezig zijn of in het bloedzuigen. Nee, het gevaar van teken is dat zij in hun maag ziekteverwekkers bij zich dragen die zij aan de hond (en mens) over kunnen dragen. Een bekend voorbeeld is de Ziekte van Lyme, overgebracht door de Ixodus ricinus en veroorzaakt door een bacterie. Deze ziekte geeft met name bij de mens problemen maar honden kunnen er ook ernstig ziek van worden.  De nieuw binnengekomen teken brengen diverse ziektes over bij uw hond (o.a. babesiose en anaplasmose). Dit zijn ziektes waardoor de bloedcellen aangetast worden en indien er niet tijdig wordt ingegrepen, kan uw hond aan deze ziektes overlijden.

Werd er vroeger meer aandacht aan vlooien dan aan teken besteed, uit het bovenstaande blijkt wel dat het vandaag de dag voor de gezondheid van uw hond van groot belang is de teken goed te bestrijden. En door de nieuwe teken bestaat er geen tekenseizoen meer maar worden het hele jaar door teken aangetroffen en dient de tekenbestrijding het hele jaar door te gaan. Bij tekenbestrijding is het van groot belang dat u een product kiest dat er niet alleen voor zorgt dat de teek dood gaat maar dat ervoor zorgt dat de teek geen ziektes kan overdragen. Deze producten hebben een afwerend effect tegen teken en zorgen ervoor dat de teek nadat hij op de hond is gekomen weer heel snel van de hond valt. Bedenk echter wel dat geen enkel tekenproduct 100 % voorkomt dat er een teek op uw hond komt maar de kans daarop wordt bij een goede productkeuze wel erg klein gemaakt. Naast het aanbrengen van een tekenmiddel blijft dagelijkse controle van uw hond op teken van groot belang. Om een goede keuze te kunnen kunt u altijd bij ons langs komen voor meer informatie en advies.